VELKOMMEN TIL ÅRETS BÅTMESSE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Norges flotteste samlingssted for alle som har båt, ønsker seg båt eller har interesse for båt, utstyr og sjøliv.

I samme øyeblikk som vi rundet nyttår, startet nedtellingen til Norges største båtmesse på Lillestrøm for alvor.

Sjøen for Alle er Norges største og flotteste samlingssted for «båtfolket» og er for mange selve symbolet for starten på båtsesongen. Har du interesse for båtliv, vannsport, fiske eller har en hytte ved sjøen er dette stedet å være. Her kan du gjøre ett «røverkjøp» på utstyr, orientere deg mellom hundretalls båter og få påfyll av kunnskap.

Starten på den norske båtsesongen
Tradisjonen tro markerer Sjøen for Alle starten på den norske båtsesongen og i samarbeid med bransjen gleder vi oss til å vise deg det siste innen trender, nyheter og premierer. På Norges største båtmesse kan du gå tørrskodd gjennom et bredt og omfangsrikt utvalg av dagens båter – i alle størrelser og prisklasser.

Flere premierer på messen
Som Norges største arena for båtbransjen legges mange premierer til Sjøen for Alle, og i år blir det både verdens- og Norgespremierer.

Gode messetilbud på utstyr
Er du en utstyrsfrik og vil kjøpe siste nytt innen teknologiske nyvinninger eller båtinteriør? Eller trenger du kanskje tau, bolter og fendere, ja så har utstillerne våre selvsagt det også! De store utstyrsleverandørene lokker med et bredt utvalg, nyheter og gode, gamle messetilbud under årets Sjøen for Alle. Alle de store båtutstyrsforretningene er tilstede med egne stands og gode kjente varemerker av høy kvalitet.

Inspirasjon og foredrag
Har du lyst å bli inspirert, lytte til spennende foredragsholdere eller ta et båtførerkurs i løpet av helgen, så kan du det. Fra scenen kan du få både konkrete tips om hvordan du kan få en bedre opplevelse til sjøs, samt få håndfaste tips til hvordan båten skal gjøres klar til sesongstart. Du kan lytte til fantastiske og flere reiseforedrag samt oppleve en helt fersk fotoutstilling.

Aktiviteter for både barn og ungdom
Når vi inviterer båtfolket inn på Sjøen for Alle rommer selvsagt underholdningsprogrammet en bred palett av aktiviteter for hele familien. For de minste barna kommer blant annet Kaptein Sjøbein som har satt kursen fra de syv hav for å utforske båtlivet på Sjøen for Alle, lørdag og søndag.

Kaptein Sjøbein som har satt kursen fra de syv hav for å utforske båtlivet på Sjøen for Alle, lørdag og søndag.

Blekkulf og vennene hans kommer også i år med spontane pop-up teater og show fra barnescenen i Glassgata. Selve Blekkulf kommer kun på lørdag og søndag, men på Blekkulf sin stand i Glassgaten blir det miljøquiz, tegneoppgaver og natursti hele uken.

Nederst i A-hallen blir det basseng med funballz for både store og små på lørdag og søndag, du kan se levende fisk i akvariet og møte elias-båtene.

Les også: Underholdning for hele familien »

Med fokus på vannsport og fiske
Du finner et rikt tilbud innen vannsport, kajakk, vindsurfing, dykking og kiting. Og i bassenget kan man få prøve å padle på oppblåsbare Padlebrett/SUP og holde et oppblåsbart windsurfingseil /iRIG.

«Sjølyst» – en hyllest til nordisk design og byggekunst
En av fjorårets store nyheter var utstillingen «Sjølyst», et stort retro-område på Sjøen for Alle som tok oss tilbake til en tid som for mange vekket gode barndomsminner. Vi viderefører suksessen også i år og gleder oss til å vise frem en helt ny og storstilt utstilling med båter og motorer fra 1930-tallet og fremover.

Vi gleder oss til å vise frem en helt ny og storstilt utstilling med båter og motorer fra 1930-tallet og fremover.

Les også: Retrohallen Sjølyst »

Planlegg årets båtutflukt!
I A-hallen treffer du også fem fremoverlente gjestehavner som står klare til å presentere sin destinasjon og gjestehavn! Slå av en prat om hva som er nytt, hva som skjer i sommer eller bare for å drømme mot sommer og sol! Havnene som deltar er Skjærhalden Gjestehavn, Oscarsborg Gjestehavn, Horten Gjestehavn, Stavern Gjestehavn og Hankø Fjordhotell Gjestehavn. Gjestehavnstorget arrangeres i samarbeid med Båtens Verden.

Aktiviteter og konkurranser for store og små på Sikkerhetstorget
Politiet stiller ut en av de nyere politibåtene, hvor det blant annet vil være mulig å få demonstrert lanterner, navigasjon og dekksbelysning. Redningsselskapet stiller med Elias-båt. Hos Sjøfartsdirektoratet kan du teste dine ferdigheter innen sjøvett ved å spille Sjøvettspillet på iPad eller kanskje du har spørsmål om registrering eller sertifikater på fritidsbåt.

Ta båtførerprøven på messen!
Norsk test og Alfa Kompetanse AS gir deg mulighet til å ta båtførerprøven på messen, eller du kan gå opp som privatist og ta eksamen. Kystverket kan fortelle deg om fartsgrenser og merking langs sjøen, og hos Kartverket kan du lære å oppgi din posisjon i sjøkartet.

Vinn en 12 fots fritidsbåt!
Det vil også bli mulig å vinne en 12 fots fritidsbåt ved å delta på quiz med sikkerhet på sjøen som tema. En heldig vinner vil bli trukket søndag ettermiddag.

Les også: Velkommen til Sikkerhetstorget 

Fokus på maritim mote
Også i år er maritim mote tilbake på Sjøen for Alle. Suksessen fra i fjor “Motebrygga” i C-hallen, videreføres også i år. Ti maritime motemerker viser frem sin nyeste kolleksjon i et miljø bestående av sjøboder. I tillegg kommer et outlet med massevis av messetilbud på gode merkevarer.

Les også: Samler maritim mote på Motebrygga »

Sjøen for Alle favner om alt du kan tenke deg innen båtverden. Så sett av en dag eller to, ta turen og nyt det enorme utvalget av opplevelser, aktiviteter og produkter utstillerne våre byr på.

Velkommen til Sjøen For Alle 18. – 22. mars på Norges Varemesse!

Kjøp billett i dag!