To Riva’er fra Dreamline Yachts på årets messe

I år stiller Dreamline Yachts AS ut to Riva på Sjøen for Alle – nemlig Riva Rivamare 38 og Riva Aquariva Super 33. 

John Olav Lefdal og Miriam Lefdal fra Dreamline Yachts AS stiller ut to Riva på årets båtmesse. Det første eksemplaret er en 38 fot lang Riva Rivamare. Det andre er en Riva Aquariva Super 33.

Riva Rivamare 38

I båt med Sophia Loren og Sean Connery
John Olav Lefdal sier:

– Daycruiser-serien Aquariva ble lansert år 2000, og på 18 år har det kun vært bygget cirka 300 eksemplarer. For holdbarhetens og vedlikeholdets skyld er skroget laget av glassfiber. Men de karakteristiske mahognidetaljene er fortsatt på plass – elsket av eiere som Brigitte Bardot, kong Hussein av Jordan, Anita Ekberg, Elisabeth Taylor og Richard Burton, Sofia Loren og Sean Connery. Pluss et knippe nordmenn som har en juvel av de sjeldne.

Riva Aquariva Super 33.

– En Riva holder lett i 50 år, og om du selger etter 10-15 år er tapet meget begrenset. Prisen på en ny Aquariva har nesten doblet seg siden serien ble lansert år 2000.

 KJØP BILLETT 

Fakta om Pietro Riva – Italias svar på Askeladden
Skaperen av båtene vi forbinder med de klassiske Rivaene, Carlo Riva, var ikke den som startet ”Cantieri Riva” i Sarnico ved sjøen Lago d’Iseo i Nord-Italia. Historien om Riva starter med oldefaren hans – skipsbyggeren Pietro Riva som ble født i 1822. Bare 20 år gammel flyttet han til Lago d’Iseo for å reparere fiskebåter etter en storm, og det endte med at han åpnet et eget verft.

Carlo Riva ble født i 1922, og gjennom 1950-årene utviste han en grenseløs lidenskap for familiebedriften. På det tidspunktet var Riva allerede blitt synonymt med eleganse, status og perfeksjon på verdensbasis. Rivas kreasjoner ble gjenstand for begjær fra aristokratiet, prisvinnende idrettsutøvere og filmstjerner. Selv i dag forbinder man Riva med datidens sjarme, filmstjerner og kjærlighetshistorier.

Carlo Riva gikk bort i 2017, 95 år gammel. Han var dog tilstede på lanseringen av Rivamare i 2016.

Share this: