Rå trygghet fra Regatta

Tradisjonen tro kan du kjøpe siste nytt og få vedlikeholdstips om flyteprodukter av Regatta på årets båtmesse. Selskapet varsler nye forbrukertrender.

Folk følger Regattas trygge trender
Regatta er kjent for å brøyte vei når det gjelder design og funksjon på flyteprodukter som oppblåsbare redningsvester og flytejakker. Regatta forteller at de nå ser en dreining hos forbrukerne:

– Nå ønsker folk seg flyteprodukter som er tilpasset ulik bruk. Det betyr at man gjerne bruker den oppblåsbare som en standard-vest i båten, men i tillegg har en aktivitets-vest tilpasset for eksempel padling og SUP. Noen supplerer også med en ekstrajakke eller vest når det er litt kjøligere. Det nye er at mange strekker sesongen med en flytedress. De har høy grad av sikkerhet og termiske egenskaper som passer perfekt til alt fra seiling og teinefiske til rib-kjøring.

Nytt direktiv ønskes velkommen
Regatta tar frem nye farger og yttermaterialer årlig, og henter ofte inspirasjon fra sport- og fritidsbransjen. Regatta sier:

– Vi ser at brukeren ofte ønsker seg friske farger som et alternativ, og det er ingen grunn til at vår bransje skal holde igjen på dette området. Vi tror kundens forventninger til komfort og funksjonalitet bare vil øke i tiden fremover. Regattas mål er å bidra til at folk velger å bruke flyte- og sikkerhetsprodukter. Ikke fordi de må – men fordi de ønsker det og at produktene er så fine at valget gir seg selv.

I 2019 innføres et nytt PPE-direktiv som gjør at importører og produsenter av flyteprodukter må ha «papirer og godkjenninger» i orden. Spesielt oppblåsbare vester har blitt et yndet produkt å kunne tilby til en god pris, og dermed fins det mange ulike varianter på markedet.

– Det viktige er at produktet er godkjent og produsert i henhold til regelverket. Vi oppfordrer kundene til å spørre der de handler om butikken kan vise frem dokumentasjon – da er du sikker på at vesten du kjøper er sertifisert og testet, og dermed trygg!

 KJØP BILLETT 

Redesign av Norges mest solgte oppblåsbare
Regatta AquaSafe Elite er Regattas mest populære produkt, og Norges mest solgte oppblåsbare redningsvest. I 2019 har vesten har fått et oppdatert design pluss en rekke nye funksjoner. Vesten er fortsatt meget tynn, lett og tilgjengelig i svært mange farger, som eksempelvis «Limited Edition»; Sapphire Blue, Coral Orange og Aqua Green. Regatta understreker at en fornuftig pris er beholdt:

– Her klinker vi til med nye funksjoner som ergonomisk forbedret nakkeparti og et mesh ryggpanel som gir bedre komfort. I tillegg har vesten d-ring for nødstopp, samt en ny og kraftig klikkspenne som bedrer sikkerheten. Beltet er hele 200 cm langt, og skrittstroppen har «belt-keeper» som sikrer at ikke den løse enden henger løst og kan gjøre at man fester seg i noe eller tråkker på den.

Regatta Jet Action – godkjent for vannscooter
For Regatta ble året 2018 knallbra, og en av grunnene var at folk koste seg med mange forskjellige vann-aktiviteter. Dermed fikk de også øynene opp for ulike flyteprodukter som er tilpasset hver enkelt aktivitet. For de som elsker fart, er vannsportvesten Regatta Jet Action midt i blinken, sier Muri. Vesten er i myk neoprene, og har ISO godkjente flyte-egenskaper. Tre belter og solid konstruksjon gjør den godkjent til eksempelvis vannscooter og wakeboard.

– Mange vet ikke at vester til slik bruk må ha rett godkjenning. Jet Action passer også kjempebra til vannski, SUP, tube o.l., og med hurtigtørkende og fleksibel neoprene gir den maks komfort og holder fasongen i mange sesonger.

 

Regatta Fjord jacket – siste generasjons flytejakke
Regatta er kjent for å designe flyteprodukter som like gjerne kan brukes til lands som til vanns. Nå har selskapet hentet inspirasjon fra klassiske seiljakker, og designet en 50N flytejakke som innehar nettopp denne egenskapen. Regatta forteller:

– Jakken har kvalitetene vi setter pris på ved fritidsklær, og en diskret trygghet i det innebygde flytematerialet som også beskytter mot nedkjøling i en nødssituasjon. Dette er en jakke som absolutt bør prøves!

Regatta Mist vest – bestselger for både store og små
I 2018 lanserte Regatta produktet Mist vest, og denne fikk en fantastisk mottakelse i markedet. Loe Muri begrunner suksessen med at vesten har et helt nytt design i forhold til hva en tradisjonelt forventer av flyteprodukter.

– Dette er en 50N flytevest som ser ut som en helt vanlig fritidsvest; den har et nyutviklet grå-melért ytterstoff. Konstruksjonen er unik, og gjør vesten så lett og myk at den kan brukes fra en går hjemmefra, er ute i båten, tar en lunsj på brygga, og til en er hjemme igjen. Den kommer også i barnestørrelse, og det er selvsagt mange foreldre glade for.

Lær om vest-vedlikehold på Sjøen for Alle
Erik Loe Muri forteller at Regattas hovedfokus fremover blir på vedlikehold. På standen deres på Sjøen for Alle 20.-24. mars vil kundene få nyttig informasjon og lære mer om vedlikehold, i tillegg til å se alle produktnyhetene:

– Som den største og eneste helnorske produsenten på markedet her hjemme, har vi førstehåndskunnskap om bruk og utvikling. Vi ser at det er et stort gap mellom hvor mange oppblåsbare vester som selges, og antall reservesett vi leverer. Det betyr at folk er altfor dårlige til å vedlikeholde vestene sine!

– Dette går naturligvis på sikkerheten løs. Men det betyr også at folk kanskje heller kjøper ny vest og kaster den gamle selv om den er fullt brukbar og kan brukes i mange år om den tas godt vare på. Vi oppfordrer folk til å ta i mot tips av oss på båtmessen. Vi ser at fokuset på vedlikehold av oppblåsbare vester øker, og vi håper og tror at brukeren vil bli stadig flinkere siden dette er livsviktig.

 KJØP BILLETT

Share this: