Retrohallen “Sjølyst”

En av fjorårets store nyheter var utstillingen «Sjølyst», et stort retro-område på Sjøen for Alle som tok oss tilbake til en tid som for mange vekket gode barndomsminner. Vi viderefører suksessen også i år og gleder oss til å vise frem en helt ny og storstilt utstilling med båter og motorer fra 1930-tallet og fremover.

En hyllest til nordisk design og byggekunst
Båtlivet handler ikke bare om nye båter og nytt utstyr – det er gleden av å være på sjøen uavhengig av merke og alder på båt. I Norge har vi laget båter i generasjoner og kan med stolthet se tilbake på en rekke båtprodusenter som har høstet stor oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt.

Se noen av de flotteste eksemplarene
Båtene i utstillingen representerer nordisk design og byggekunst og er noen av de flotteste eksemplarene som er bevart. Bli med på en reise tilbake i tid for mimring og nostalgi. Arrangementet er i samarbeid med Vest-Agder Museet og Oslofjord Museet med flere.

Båtene i retro-utstillingen representerer nordisk design og byggekunst og er noen av de flotteste eksemplarene som er bevart. Bilde fra Sjøen for Alle 2018. Foto: Kristian Tjessem.

Ønsker å bevare “perlene” for fremtiden
– Dette er en arv vi må ta vare på, sier prosjektleder for messen Per Sårheim. De siste årene har vi sett en oppblomstring både blant unge og eldre som legger mye tid og arbeid i restaurering av våre gamle «perler» slik at de blir bevart for fremtiden. På Sjøen for Alle ønsker vi å hylle båtbyggeren og designeren i en stor utstilling i hall A. Alle båtene representerer norsk og nordisk båtbyggertradisjon gjennom generasjoner.

 KJØP BILLETT 

Se et 30-talls av de flotteste eksemplarene
På Sjølyst-utstillingen i hall A vil du se et 30-talls av de flotteste eksemplarene som er bevart for fremtiden. Alle båter er eldre og populære båter som i sin tid var representert på Sjøen for Alle og Sjølyst, og vil for mange vekke gode minner fra barne- og ungdomsårene.

Ancas 12 fot plastjolle fra 1958. Den er støpt på marco-metoden med hann og hunnform ved hjelp av vakuum. Dette er en av Norgest første serieproduserte plastbåtmodeller.

En utstilling som skal inspirere
La utstillingen inspirere deg til å ta vare på båten som kanskje ligger og støver ned i naustet, eller ta tak i et prosjekt som du har gått og tenkt på lenge!

Sjølyst-utstillingen er i samarbeid med Vest-Agder Museet og Oslo Fjord Museet, Askeladden, Stormer Marine og CMB – Norge. Med god hjelp av Erik Brauner og Helge Duus.

Bildet er hentet fra boken «Plastic» i samarbeid med Vest-Agder Museet.

Hør om Vest-Agder museets arbeid med Norsk plastbåthistorie
Fra scenen i hall D kan du få med deg en presentasjon av Vest-Agder museet og lære mer om deres arbeid med dette. Få et innblikk i ulike restaureringsprosjekter og tips i forhold til hva som kjennetegner et godt restaureringsprosjekt.

 SE PROGRAM 

Share this: