DRØMMEBÅTENE PÅ SJØEN FOR ALLE

På Norges største båtmesse kan du gå tørrskodd gjennom et bredt og omfangsrikt utvalg av dagens båter – i alle prisklasser.

Båtsesongen starter på Lillestrøm under Sjøen for Alle i mars. Her kan du sammenlikne dine drømmebåter i ro og mak, snakke direkte med importørene og forhandlerne og få gode råd og tips på veien til et vellykket båtkjøp. Og kanskje få en god messepris?

Hundrevis av båter i hele spekteret
Under fem dager på Norges Varemesse kan du vurdere alt fra slepejoller, vannscootere, skjærgårdsjeeper til større overnattingsbåter. Brorparten av norsk båtbransje viser frem sine båtmodeller under Sjøen for Alle, og blant disse kommer flere premierer.

– Her kan båteieren så vel som nybegynneren se hva båtlivet har å by på – alt fra de tradisjonelle båtmodellene til nyhetene, premierene og de nye trendene. Og best av alt har Sjøen for Alle noe å by på for hele familien, også for de yngste, og det er mulig å få seg en deilig lunsj på Motebrygga, forteller prosjektleder Per Sårheim.

Flere premierer på messen
Som Norges største arena for båtbransjen legges mange premierer til Sjøen for Alle, og i år blir det både verdens- og Norgespremierer. Blant annet har Nautic Norway meldt sin ankomst med en strøken Fairline Targa 48 fot. I tillegg kommer den danske importøren Carver Yachts med en Sessa 38, som har Skandinavia-premiere på Sjøen for Alle.

Les også: Tenk stort – tenk Fairline Targa 48 fot!

Nautic Norway kommer med en strøken Fairline 48 fot til Sjøen for Alle.

Heit og lynrask Skandinavia-premiere
Carver Yachts Scandinavia ApS i Danmark er Skandinavisk importør av Sessa Marine fra Italia. Selskapet benytter Sjøen for Alle som arena for Skandinavia-premieren på den nye Sessa C38 som har ny-designede vinduer og interiør. Yachtens nye, store vinduer lar naturlig lys flomme inn i de to soverommene, badet, salongen og byssa. Attributtene understreker båtens eleganse og sporty look.

Mange bruksområder
Modellen Sessa C38 har attraktive detaljer som ekstra kjøleskap og elektrisk grill i cockpit, TV i salongen, musikkanlegg med ekstra subwoofer, mikrobølgeovn og keramiske kokeplater i kjøkkenet samt teak dekk i cockpit og på badeplattformen. Detaljene understreker båtens mange bruksområder, enten som et flytende sommerhus, ideell for lengre ferie- og weekendturer eller rett og slett kjappe, impulsive dagsturer.

Les også: Nyttårsrakett fra Danmark

Den danske importøren Carver Yachts har Skandinavia-premiere på Sjøen for Alle med Sessa 38.

Dreamline Yachts AS med to Riva’er på Sjøen for Alle
John Olav Lefdal og Miriam Lefdal fra Dreamline Yachts AS stiller ut to Riva på årets båtmesse. Det første eksemplaret er en 38 fot lang Rivamare. Det andre er en Aquariva Super 33.

Den nye Rivamare 38 er en 2018 modell som også ble vist på båtmessen i fjor. Den har en 2 x Volvo 400 motor, veier ca. 10 tonn og har en maks fart på 40 knop. Aquariva Super 33 er en 2009 modell med 2 x Yanmar 370 motor. Den har en maks fart på 41,5 knop og vekten er på ca. 6 tonn.

Daycruiser-serien Aquariva ble lansert år 2000, og på 18 år har det kun vært bygget i ca 300 eksemplarer.

I båt med Sophia Loren og Sean Connery
John Olav Lefdal sier:

– Daycruiser-serien Aquariva ble lansert år 2000, og på 18 år har det kun vært bygget cirka 300 eksemplarer. For holdbarhetens og vedlikeholdets skyld er skroget laget av glassfiber. Men de karakteristiske mahognidetaljene er fortsatt på plass – elsket av eiere som Brigitte Bardot, kong Hussein av Jordan, Anita Ekberg, Elisabeth Taylor og Richard Burton, Sofia Loren og Sean Connery. Pluss et knippe nordmenn som har en juvel av de sjeldne.

– En Riva holder lett i 50 år, og om du selger etter 10-15 år er tapet meget begrenset. Prisen på en ny Aquariva har nesten doblet seg siden serien ble lansert år 2000.

Den nye Rivamare 38 er en 2018 modell som også ble vist på båtmessen i fjor.
Rivamare 38 front

Norgespremiere på flaggskip
Cormate tar med sitt splitter nye flaggskip til Sjøen for Alle, og premiereviser nye Chase 34. Cormate Chase 34 har kun vært vist på båtmessen i Cannes tidligere, der den hanket inn en 2. plass i det prestisjefylte «Concours d’Élégance».

Chase 34 skal være allsidig og brukervennlig, og den har Hydro Design’s racinggener i behold. Gode forutsigbare sjøegenskaper og evnen til å kunne opprettholde høy hastighet selv i grov sjø har hatt høyeste prioritet under designprosessen, skal vi tro konstruktør Egil Ranvig.

– Skroget er konstruert med et ekstremt lengde- og breddeforhold på 4:1 og hele 24,5 graders dyp v-bunn. Utstillingsbåten på Sjøen for Alle har en toppfart på 65 knop
med twin Mercury 370 hk V8 diesel. Med de største bensinmotorene er toppfarten over 80 knop. Topphastighet med singel 370 hk diesel er på hele 44 knop. Da er forbruket så lavt som 1,2 l/nm ved planingshastighet og 2,2 l/t ved 5 knop, reklamerer han.

Les også: Norgespremiere fra Cormate

Cormate tar med sitt splitter nye flaggskip til Sjøen for Alle, og premiereviser nye Chase 34.

Skilsø 39 Panorama
Skilsø 39 Panorama lar deg nyte livet ombord enten det er solskinnseller uværsdag. Førerposisjonen på styrbordside blir dobbel, med skyvedør ut til dollbord. Stor salong barbord side, med vipperygg som lar 2 personer sitte i fartsretning.

Nyt livet under åpen himmel i hele båten
Mot akter kan vinduene senkes skjult ned i ryggstø, og skyvedører åpnes helt, med en leddet funksjon. Dermed blir akterdekk integrert med salong og pantry på en suveren måte. Når alle panoramasoltakene åpnes sitter du praktisk talt under åpen himmel i hele båten.

Skilsø 39 Panorama stilles ut på Viknes sin stand i B-hallen på Sjøen for Alle. Foto: Båtens Verden

Opplev alt på Norges største båtmesse
Listen over båter og premierer er lang, og oppleves best ved å ta turen til Lillestrøm på Sjøen for Alle 20. – 24. mars på Norges Varemesse.

Les også: Velkommen til årets båtmesse »

Les også: Se båtnyhetene – last ned årets messeguide »

KJØP BILLETT  SE PROGRAM 

Share this: