Møt en Guinnes-rekordholder

Magne Klann seilte fra Nordkapp til Lindesnes i en enmanns seiljolle. Lytt til foredraget, eller kom og la hånden skli over vidunderet som sendte han inn i Guinness Rekordbok.

Rekordreisens 50 flotteste bilder på 20 minutter
Magne Klann er gjerrig på tid når det gjelder seiling. Men han er ikke snau når det gjelder foredrag heller: I løpet av 20 minutter skal han holde et forrykende foredrag som rommer høydepunktene fra seilasen mellom Nordkapp og Lindesnes. Han sier:

– Foredraget heter «Norge om babord», og handler om seilturen min med RS Aero langs verdens vakreste kyst – altså vår egen. Båten er en enmanns seiljolle på 13 fot som veier 30 kilo. Turen tok 5 uker, og jeg bar båten i land på sandstrender, og sov under båten og seilet eller i telt. Bagasjen veide 27 kilo, og nesten halvparten var fotoutstyr og drone. Jeg tok mange tusen bilder på turen, og under foredraget viser jeg de 50 beste. Samtidig forteller jeg det jeg rekker om turens høydepunkter. Alt skjer på 20 glade minutter, og de som vil vite mer kan kjøpe boka «Norge om babord» signert og til messepris etterpå.

Magne Klann seilte fra Nordkapp til Lindesnes i en enmanns seiljolle. På Sjøen for Alle kan du lytte til hans spektakulære reiseforedrag.

Stiller ut RS Aero med seilet oppe
Seiljollen RS Aero stilles ut på Sjøen for Alle, og Magne Klann står parat til å slå av en prat med besøkende som er interessert i Norskekysten og en opplevelse utenom det vanlige. Selve foredraget handler vel så mye om aktivt friluftsliv som om seiling, og han mener det passer alle båtfolk:

– Jeg stiller ut båten jeg seilte rigget med seilet oppe, og bagasjen montert slik den var da jeg seilte. På den måten får folk et bedre innblikk i hvordan turen egentlig var. Selvsagt har jeg også med store stabler med bøker, så det blir nok til alle som vil kjøpe.

På Sjøen for Alle vil du se båten Magne seilte med rigget med seilet oppe, og bagasjen montert slik den var da han seilte.

Et kunstverk vokser frem under messen
I tillegg til båt, bagasje og bøker, tar Magne Klann også med seg den anerkjente illustratøren Lars Aurtande til Lillestrøm. Årsak? Aurtande skal tegne direkte på båten under messen. Klann forteller:

– Illustrasjonen tar utgangspunkt i et reingevir jeg fant underveis og som jeg surret fast i baugen på båten. Det ledet i sin tur til navnet «Dyret». Lars Aurtande har illustrert en rekke barnebøker, og han har også en fascinasjon for drømmende landskap og fabeldyr – som blant annet kommer frem i boken «Larry’s botaniske studier». Lars skal tegne direkte på båten med tusj – uten skisser eller andre hjelpemidler annet enn en livlig fantasi og ekstraordinære ferdigheter. Jeg garanterer at dette blir et spennende kunstverk å følge med på for både voksne og barn gjennom hele uken!

På messen vil den anerkjente illustratøren Lars Aurtande tegne direkte på båten under messen. Illustrasjonen skal ta utgangspunkt i et reingevir han fant underveis og som ble surret fast i baugen på båten.

Kjekt å vite om Magne Klann
Magne Klann ble født i 1970, og har jobbet som fotograf, skribent, forfatter og forlegger siden 1998. Han er utdannet fotograf med Bachelor i visuell kommunikasjon i Kent i England.

  • Gitt ut en rekke lærebøker om seiling – så langt på 4 språk
  • Gitt ut Havneboka og Bobilguiden – reisehåndbøker til lands og til vanns
  • Har laget Piip-show – en fotoutstilling og minutt-for-minutt på NRK
  • Fått kunstnerstipend, og er blitt innkjøpt av Kulturrådet
  • Tatt bilder for alt fra British Vogue til Vinmonopolet og TV-aksjonen.
  • Skrevet og illustrert mange titalls reisereportasjer, båttester og annet
  • Seilte Nordkapp-Lindesnes alene og kom inn i Guiness Rekordbok
Vil du vite mer om seilturen fra Nordkapp til Lindesnes kan du kjøpe boka «Norge om babord» signert og til messepris etter foredraget.
Sjøsetting i Skarsvåg
Magne forlater Svartvika i skikkelig ruskevær
Steigen
I Vedvik
Etter fem uker seilte Magne inn til målet i Lindesnes.

Share this: