La Mare husbåter – et hjem på vannet

På Sjøen for Alle kan du se en minikonstruksjon av en husbåt fra La Mare – med mål på 1,5  x 3 meter og materialer en kan ta og føle på, satser selskapet Skanvik på at vi skal drømme oss bort.

Solceller, badstue og takterrasse
Fra før har selskapet Skanvik etablert seg i Tyskland, Sverige og Danmark. I tillegg til å tilby husbåter i ulike størrelser, samarbeider de med flere gjestehavner og Novasol for å være behjelpelige med å skaffe kundene plassering til deres nye feriehjem. Daglig leder Dieter W. Pelzer sier:

– Husbåtenes store glassvinduer sørger for panoramautsikt utover fjorden mens føreren kan styre husbåten fra salongen eller rett og slett sitte i sofaen og se landskapet seile forbi.

– La Mare Apartboat ”Nordic” er så godt isolert at livet om bord er komfortabelt selv på vinteren. Avhengig av kundens ønsker, kan husbåten utstyres med for eksempel solcellepanel og badstue om bord. Og takterrassen er selvsagt magisk. Rent praktisk sett er husbåten meget enkel å kjøre med to motorer, og den høye kvaliteten bidrar til ukomplisert vedlikehold.

Husbåtmodellen som stilles ut på Sjøen for Alle 20. – 24. mars, er konstruert og bygget med samme materialer som en «ekte» husbåt fra La Mare har. Modellen har imidlertid ikke interiør. Et stort banner i bakgrunn av konstruksjonen er ment å illustrere hvordan husbåten fortoner seg med møbler.

Husbåtmodellen som stilles ut på Sjøen for Alle 20. – 24. mars, er konstruert og bygget med samme materialer som en «ekte» husbåt fra La Mare har.

Polsk produksjon av cirka 70 per år
Husbåtsalget ble startet opp i 2016 under merket Skanvik, og det var da Dieter W. Pelzer kom i kontakt med La Mare verft i Polen. Deres erfaring, kombinert med fornuftig prissetting og høy kvalitet, gjorde at Pelzer startet et samarbeid med verftet vinteren 2017/2018. Siden våren 2018 har Pelzer solgt 15 husbåter til Norge, Sverige, Danmark og Tyskland. Han sier:

– I 2019 planlegger Skanvik å selge minst 20 husbåter i Norge og Sverige. Alt i alt produserer La Mare rundt 70 husbåter om året. I juli 2019 leveres den første husbåten til Gøteborg, og i oktober ankommer det en til Oslo som gjør at interesserte kan få en flott omvisning i en fullskalaversjon.La Mare Apartboat ”Nordic Line” kommer i følgende modeller og størrelser:

– La Mare Apartboat Mini, str 9,00 x 3,60 m, pris fra 46.300 € eks. mva
– La Mare Apartboat, str 10,80 x 4,2 m, pris fra 63.600 € eks. mva
– La Mare Apartboat L (2 Schlafräume), str 10,80 x 4,2 m x 3,60 m, pris fra 67.200 € eks. mva
– La Mare Apartboat ”Nordic” XL, str 12 x 5,0 m, pris fra 81.900 € eks. mva La Mare Apartboat Max, str 15,00 x 6,0 m, pris fra 122.000 € eks. mva.

Les mer på www.skanvik.com

Share this: