Cruise med Kruser

Hørt om Kruser AS? Selskapet tilbyr andeler i en båtpool i Indre Oslofjord. Målet er å selge 100 andeler i 20 båter av typen Askeladden C61 Daycruiser.

Delingsmodell = Bekymringsfritt båtliv
Christer Ervik med kompanjonger etablerte Kruser AS i november 2018. Selskapet tilbyr andeler i båtpool bestående av Askeladden-båter i Indre Oslofjord fra og med sesongen 2019. Visjonen er å skape et bekymringsfritt båtliv for båtfolket og miljøet. Ervik sier:

– Ambisjonen er å være det beste alternativet for båtfolk som bruker båt 10-30 dager per sesong. Vi starter med et tilbud til erfarne og ansvarsbevisste båtfolk over 25 år. Det eneste de trenger å gjøre, er å reservere båten og ta det ansvaret som følger med båtbruk når de er ute på fjorden. Kostnadene er 100 % forutsigbare, og de slipper å forholde seg til arbeidet som skjer mellom bruk og utenom sesong.

– Vi regner med å ha minimum 25 andeler solgt før Sjøen for Alle åpner, og vi selger inntil 100 andeler fordelt på 20 båter for 2019-sesongen. På sikt er målsetningen å etablere Kruser AS i tettsteder i store deler av landet, samt introdusere delingskonseptet i andre land i Europa. Se for deg at du kan booke båt i Fredrikstad, og ta turen til Hvaler om du er nysgjerrig på andre deler av Oslofjorden. Høres ikke det bra ut, sier Ervik.

Som medeier i båtpool hos Kruser har du tilgang til båt når det måtte passe. Kruser vil tilby identiske ASKELADDEN C61 CRUISER for sesongen 2019.

Nyfiken på Sjøen for Alle-respons
På Sjøen for Alle 20.-24. mars er målsetningen å selge de gjenværende andelene for 2019-sesongen. Kruser vil møte potensielle kunder, skape relasjoner og høre publikums tanker og ideer om fordeler og ulemper rundt konseptet. Christer Ervik sier:

– Så klart Norges største båtmesse vil gi en pekepinn på markedsinteressen. Vi vil vite hva publikum tenker om flere båt-størrelser og tar gjerne en prat med nysgjerrige.

– Den største fordelen med Kruser er at båtlivet blir 100 % forutsigbart. Som andelseier trenger du kun å forholde deg til båten når du bruker den. Vi har laget et regnestykke: Representasjonsreglene + deling mellom bruker som benytter båten mellom 10-30 turer i sesongen, og delingsforholdet (5 andeler per 1 båt, der alle andelene kan booke alle båtene), har vi simulert til at man vil få båt 9,2 av 10 ønskede reservasjoner. I tillegg skal vi tilby ekstratjenester som vask, matlevering og vannsportutstyr.

Som andelseier trenger du kun å forholde deg til båten når du bruker den. 100% komfort – 0% egeninnsats. Kruser vil tilby identiske ASKELADDEN C61 CRUISER for sesongen 2019.

Alternativ til leie og kjøp
Christer Ervik sier at Kruser-konseptet er utviklet etter input fra fagpersoner, båtentusiaster og leverandører. Ideen har sitt utspring i at mange ønsker seg båt, men har hverken praktisk eller økonomisk tilgang. Båter kan ligge ubrukt i havnen på fine sommerdager, og for mange kan jobb og forpliktelser begrense bruken selv om de i utgangspunktet elsker å være på sjøen:

– Noen opplever at leie av båt kan være uforutsigbart, og mange vegrer seg for kjøp av ulike årsaker. Derfor spurte vi oss selv og andre om hva som skal til for at deling av båt blir attraktivt. Resultatet er at Kruser-konseptet går ut på å gi andelseierene de fordelene en har som båteier – samtidig som vi fjerner ulempene målgruppen opplever med det å eie og leie båt.

Ervik understreker at Kruser-konseptet ikke dekker alles behov, og at for mange vil det å leie eller eie båt fortsatt være det beste alternativet.

– Men Båtlivsundersøkelsen for 2018 viser at 55 % av de spurte kun benytter båten 3,5 dager i juli i gjennomsnitt. Om daycruiserne brukes så lite, kan det være fornuftig å delta i en båtpool. For tre sesonger betaler du kr 189.200.-, og det inkluderer alt unntatt drivstoff og eventuell egenandel ved bruk av forsikring.

Vil cruise på miljøbølgen
Christer Ervik forteller at bedriften ønsker å bidra til at flere kan nyte båtlivet på en trygg og bærekraftig måte. Han påpeker at gjennom å dele båt med andre, vil infrastruktur som brygge-, og havneanlegg utnyttes bedre, og en legger igjen færre giftstoffer i havet fra bunnsmøring og drivstoff. Han sier:

– Synergieffekten blir at flere får tilgang til den private båtbruken de ønsker, men til en lavere kostnad for miljøet. På sikt vil Kruser satse på null-utslippbåter for å minimere miljø-fotavtrykket. Vi ønsker å påvirke miljøet positivt via aktiv datainnhenting og lignende, og oppfordrer de som kunne tenkt seg et samarbeid om miljøprosjekter til å ta kontakt med oss.

Askeladden C61 er en moderne høykvalitets daycruiser med mange gode kvaliteter. Kruser vil tilby identiske ASKELADDEN C61 CRUISER for sesongen 2019.

100 interesserte på to uker
Christer Ervik er overbevist om at Kruser AS har truffet en nerve i markedet. I slutten av januar 2019, etter to ukers markedsføring, har over 100 interessenter tatt kontakt, 8000 besøkt hjemmesiden, og flere avtaler er inngått.

– Vi går for en folkekjær båt med gode sjøegenskaper, høy kvalitet og snertne detaljer. Askeladden C61 Daycruiser er en klassiker med praktisk inngang til cockpit fra akterdekk, et kjekt spyletoalett og flott design. Askeladden Boats er like opptatt av miljøet som det vi er, og de fyller dermed rollen som den perfekte samarbeidspartner.

Kruser-konseptet kort fortalt
Konseptet går ut på avtalt pris for 3 år, hvor antall andeler/antall båter = 5. Samtlige båter i poolen er identiske og likt utstyrt, og kan benyttes av alle andelseierne. Reservasjon kan skje frem i tid og på impuls samme dag. Alt er inkludert i en fast pris, og en har kun ansvaret for båten når en bruker den.

Er du interessert i å få vite enda mer om hvordan du kan få andeler i en båtpool til sommerferien? Ta turen til Sjøen for Alle og slå av en prat med Kruser AS! Besøk også deres hjemmeside her: www.kruser.no

 KJØP BILLETT 

 

Share this: