2019-modeller fra Ibiza

Ibiza Boats glimter til med et stort utstillingsareal på Sjøen for Alle. Syv båter stilles ut.

IBIZA Explorer – styrhusmodell designet for norske forhold
Sammenlignet med 2017 hadde Ibiza Boats AS en økning i antall produserte båter i 2018. Daglig leder Evy Minde melder om optimisme i forhold til 2019-sesongen:

– På Sjøen for Alle 20.-24. mars viser vi frem syv IBIZA-modeller. IBIZA 450, IBIZA 680 og IBIZA Explorer vises for første gang på Lillestrøm. Sistnevnte er en styrhusmodell i toppklasse spesialutviklet for norske og skandinaviske forhold.

Årets modell av IBIZA Explorer er proppfull av snertne detaljer. Se den på Sjøen for Alle 20. – 24. mars!

– Uteplassen om bord i Ibiza Explorer er gjennomtenkt. En solid og høy rekke fører helt frem til baugen, og det er en bred luke over dreggkassen. Dette gjør i land- og ombordstigningen trygg og enkel. Et veldig bredt sidedekk/ dollbord på styrbord side bidrar til å gjøre det ekstra trygt og enkelt å bevege seg fra akter til forut.

Proppfull av snertne detaljer
Styrhuset på IBIZA Explorer har to adkomstmuligheter; enten den brede skyvedøren ut til akterdekket eller skyvedøren fra førerplass direkte ut til sidedekket. Det gjør at båten er enkel å håndtere alene. Skroget har effektive sprutlister som sørger for tørr gange under alle forhold. Pluss at vektfordeling og bunnkonstruksjon sørger for en marginal planingsterskel, hvilket er en klar fordel i sjøgang og dårlig vær. Båten er proppfull av snertne detaljer, som eksempelvis at det fremre setet har hengslet rygg som kan vendes slik at 4 personer kan sitte i fartsretningen i tillegg til føreren.

Les også: Flere båtnyheter på Sjøen for Alle »

IBIZA 680 Touring – rå og romslig daycruiser
Modellen IBIZA 680 Touring er en lekker daycruiser med innovativ design som gjør båtlivet enklere og bedre. Den er en videreutvikling av IBIZA 24 Touring, som Evy Minde forteller at trolig er Norges mest populære bruktbåt i sin klasse. Båten har overnattingsmulighet for 2 personer og sitteplass for 7. Den brede avslutningen av fordekket gjør adkomsten trygg og enkel for store og små, og antireflekterende materiale ved førerkonsollen gir optimale siktforhold. Evy Minde utdyper:

– Cockpiten er sosialt innredet med komfortable og fleksible seteløsninger. Med et enkelt grep blir sofaen omgjort til solseng, og 6 personer kan spise ved bordet. I tillegg kan bakseteryggen vippes fremover slik at en kan sitte mot akterplattform. Komforten forsterkes av WC, et hendig kokeapparat, kjøleskap og vask med trykkvann. Båten er markedets største 23foter.

IBIZA 680 Touring er en videreutvikling av IBIZA 24 Touring, som trolig er Norges mest populære bruktbåt i sin klasse.

IBIZA 450 – sporty ungdomsbåt
Ibiza 450 er produsert i rotasjonsstøpt sandwich, som er en ny produksjonsteknikk for båter. Produksjonen skjer hos Europas ledende produsent innenfor roto–molding, nemlig Roto i Slovenia. Båten har to store låsbare stuverom, langsgående integrerte rekker i hele båtens lengde og solide håndtak for entring via baug. Den leveres med styrekonsoll som ekstrautstyr med plass til instrumentering og kartplotter. Evy Minde sier:

– Båtens bæreevne er solid, og den er midt i blinken som enkel, helårs fiskebåt for nære farvann, som dagsturbåt eller trygg ungdomsbåt. Anbefalt motor er 9,9–20 hk uten styrekonsoll, og 20–40 hk med styrekonsoll.

IBIZA 450 er midt i blinken som enkel, helårs fiskebåt for nære farvann, som dagsturbåt eller trygg ungdomsbåt.

5000 solgte båter klar milepæl
Ibiza Boats AS ble etablert av Helge Duus i 1991, og er Norges eneste båtbyggeri med serieproduksjon av hurtiggående fritidsbåter i sin klasse. I 2018 åpnet Ibiza Boats AS båtsesongen på Sjøen for Alle med nyheten IBIZA 640 Bow Rider. I tillegg til den og de tre 2019-modellene, kan du se IBIZA 640 Touring, IBIZA 770 Touring og IBIZA 811 Touring stå utstilt på Lillestrøm 20.-24. mars. Evy Minde sier:

– Gjennom flere år har salget av Ibiza-båter vært mer eller mindre jevnt fordelt per båtmodell. I starten av år 2018 hadde vi totalt solgt rundt 4500 båter på det norske markedet siden oppstarten i 1991. Men vi er som sagt godt fornøyd med år 2018, og satser på at også 2019 vil bringe oss et skritt nærmere milepælen på 5000.

  KJØP BILLETT 

Share this: